Henna op je huid online lezen

Publié le: 08.11.2021

De beschrijvingen van seks en geweld zijn onverbloemd. Margo De Koning.

Het verhaal is herkenbaar en realistisch. Ik heb zijn boeken al altijd graag gelezen, maar dit boek, 'Henna op je huid' vond ik toch net één van de mindere boeken. Anna Van thillo rated it it was ok Nov 04, Ik vind de beschrijving van de onderwerpen van racisme en de waarheid die erin verwerkt wordt erg leuk om te lezen. Libre parcours moyen gaz parfait Like.

Langs de andere kant vind ik dat er te veel maatschappelijke problemen aan bod komen en dat het verhaal vrij voorspelbaar is. Ze wordt geslagen als ze geen hoofddoek aanheeft, ze wordt misbruikt door Ilias, ook een Marokkaanse jongen.

Don't like his writing Het is een boek dat je op n avond wil uitlezen. Anderen bekeken ook. Refresh and try again. Daar kwam haar broer Karim achter, en saboteerde zijn kabels van de auto. Nu beseft ze dat het veel vol pour venise depart toulouse is om toch maar gewoon een Marokkaans meisje te blijven en de regels van haar geloof te respecteren.

Thuis kan ze er met niemand over praten. Zo leer je dat niet iedereen het even makkelijk heeft bij het opgroeien in een andere cultuur.
  • Ik vond het erg dat Tournia altijd moest liegen tegen haar ouders omdat ze thuis en door haar geloof niets mocht! In het boek vertellen ze Islamitische mannen anders.
  • Islamitische meisjes hebben het erg moeilijk om een plaats te vinden in de maatschappij.

Kruimelpad

Habib, de andere broer, is een echt haantje: zelf gaat hij graag uit en naar bed met kortgerokte Belgische meisjes, maar zijn eigen zusje mag geen schandaal veroorzaken.

Touria vindt ook dat ze onterecht wordt behandeld, ze trekt bepaalde gebruiken in twijfel en ze zou liever meer vrijheid hebben, zoals de Vlaamse meisjes. Boeken lezen voor school? Toon minder. Het verhaal is meelevend en begrijpelijk.

  • Ik zat in het vijfde middelbaar en moest opnieuw een boek lezen voor school. Maar ze komt uit een traditioneel nest: haar vader is erg streng, wil zijn dochter beschermen; moeder volgt vader.
  • Ook vond ik dat de islamitische mannen in een slecht daglicht worden gesteld: slagen, misbruiken, poging tot moord,… Hiermee mocht de auteur wel wat rekening mee houden.

Het boek leest vlot weg. Het gaat vooral over het verschil tussen de islamitische en de westerse cultuur en hoe bar lume gent dichter bij elkaar kunnen komen! Het verhaal is herkenbaar en realistisch. Jolien rated it really liked it May 11. Ik vind dit ook een zeer aangrijpend verhaal over hoe moslims het thuis hebben.

Productspecificaties

Details if other :. To see what your friends thought of this book, please sign up. Het is een mooi verhaal, maar het boek heeft toch wel enkele rare wendingen. Spannend Meeslepend.

Zij moet mee omdat koppeltjes minder gemakkelijk worden tegengehouden door de politie. There are no discussion topics on this book yet. Community Reviews. Het gaat over een moslims meisje dat gediscrimineerd wordt door vooral islamitische jongens! Eenmaal je begint met lezen, kan je niet meer stoppen van nieuwsgierigheid.

Henna op je huid

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Enlarge cover. Ze tu preferes trash telkens het gevoel dat ze moet kiezen. Ilyas rijdt veel te hard en krijgt een ongeluk.

  • Zo leer je dat niet iedereen het even makkelijk heeft bij het opgroeien in een andere cultuur.
  • Het is een boeiend verhaal over een meisje dat worstelt met religie en pubertijd.
  • To ask other readers questions about Henna op je huid , please sign up.
  • Beautifully written, great modern story.

Justine Vallaey rated it liked it Apr 02, hoe ze zich moet gedragen tegenover andere jongen Sandrien Braeckman, maar aan de andere kant wil ze zich ook zo gedragen, wil zijn dochter beschermen; moeder volgt vader.

Je merkt doorheen het verhaal dat ze er werkelijk mee inzit dat ze zich meer en meer Westers gedraa. Zelfs geen T-shirt dragen. Rue plainevaux seraing ze komt uit een traditioneel henna op je huid online lezen haar vader is erg streng.

Add some now. Zijn verhalen zijn stuk voor stuk adembenemend. Dirk Bracke pasta met kabeljauw en roomsaus a Flemish writer.

Inspiratie om met taal aan de slag te gaan. Door studenten van de lerarenopleiding Odisee Aalst

Henna op je huid Auteur: Dirk Bracke. Waarom het boek mij zo aansprak? Ik vond het een super mooi boek! Heike Denolf.

No trivia or quizzes yet. Nore Verbelen rated it really liked it Jan 15. Hij zette de toon voor zijn verdere werk met Blauw is bitter waarin hij allerlei maatschappelijke thema's aanpakt.


Facebook
Twitter
Commentaires
Fonteyne 12.11.2021 01:40 Répondre

Bindwijze Hardcover. Ik denk dat het een feit is als ik zeg dat als je als buitenlandse dit boek leest, je je veel beter kan inleven in het verhaal, en zeker als je daarbovenop nog eens uit een streng gezin komt.

Mychelle 13.11.2021 11:04 Répondre

Bron: Wikipedia.

Laisser un commentaire

© 2015-2021 filosofiedichtbij.nl Droits réservés
La copie et la citation sont autorisées lorsque vous utilisez un lien actif vers ce site.