Duurzame teambuilding

Langdurig profijt hebben van uw investering? Organiseer dan een gesprek waarin u niet zo snel mogelijk zo praktisch mogelijk naar oplossingen streeft. Wat dan wel?

In een socratische marathon brengen we een algemene situatie terug tot één concrete voorbeeldervaring van een van de leden van het team. Aan de hand van die voorbeeldervaring diept het team uit welke vraag besproken moet worden. De bespreking gaat vervolgens niet in termen van ‘als’ en ‘bijvoorbeeld’, ook niet over concepten en meningen en óók niet met beroep op allerlei autoriteiten. Nee, dat wat teamleden werkelijk voelen, willen en denken wordt onderwerp van gesprek. Vooronderstellingen komen op tafel, kwetsbaarheden worden zichtbaar en serieus genomen. U onderzoekt hoe betekenissen werkzaam zijn in uw gezamenlijke professionele functioneren.

Na een geslaagde socratische marathon zullen alle leden zich op een dieper niveau erkend voelen binnen het team. Het effect hiervan is duurzaam en zal net als in de sport leiden tot méér marathons!

Op zakelijke maat gesneden kenmerken van een socratische marathon 
  • Standaard 3 dagdelen per marathon
  • 6 tot 10 personen per groep
  • U brengt vooraf uw eigen actuele onderzoeksvraag in die we (ook vooraf) in gezamenlijk overleg geschikt maken voor een socratische marathon (praktische en oplossingsgerichte vragen zijn niet geschikt)
  • Regulier alleen op maandagen beschikbaar en daarnaast in overleg op andere dagen gedurende enkele weken in februari/maart, april/mei, juli/augustus en oktober

Voor grotere teams is het nodig een programma over meerdere dagen (marathon-estafette) samen te stellen (meerdere groepen van ± 8 personen), eventueel met een afsluitende bijeenkomst van het hele team waarin we gevonden betekenissen feestelijk plechtig vieren